Kentekencheck Blog Contact

Kenteken zoeken


Nieuwwaarde

De nieuwprijs van een auto wordt ook wel de catalogusprijs genoemd, oftewel de prijs waarvoor de auto in nieuwstaat te koop is. Het is de prijs die werd gehanteerd voor deze auto op het moment dat de auto voor de eerste keer op naam van een gebruikt gezet. Dit wil niet zeggen dat dit ook de daadwerkelijke prijs is die de auto gekocht heeft. Het gaat om de prijs inclusief BTW en eventuele accecoires die bij de auto zijn meegeleverd ten tijde van de aankoop. Het kan voor een werkgever of werknemer ook erg interessant zijn om de cataloguswaarde van een auto te weten, omdat hiermee ook de BPM berekend kan worden.


Cataloguswaarde

Er zit een verschil tussen brandstofverbruik binnen de bebouwde kom en buiten de bebouwde kom. Binnen de bebouwde kom moet namelijk veel geremd en geaccelereerd en relatief veel geschakeld worden. Deze manier van rijden is niet de meest zuinige manier voor het brandstofverbruik. Wanneer er veel kilometers op de snelweg gereden worden wordt er langere tijd op een contstante snelheid gereden, wat goed is voor het brandstofgebruik. Weinig remmen en weinig schakelen en daardoor een zuinige manier van rijden. Ook kan het type auto hier van op invloed zijn. Een auto met een ouder bouwjaar verbruikt vaak wat meer brandstof dan een nieuwe auto.


Waarde bekijken

Het is heel eenvoudig om online de nieuwprijs / cataloguswaarde te berekenen. Middels onze gratis online kentekencheck hoef je alleen maar het kenteken van de auto in te vullen. Met deze kentekencheck krijg je allerlei informatie over de auto die bij dat kenteken hoort. Ook de cataloguswaarde en de bruto BPM wordt hierbij vermeld.Online gratis kentekencheck

Wil jij alles te weten komen over jouw auto? Wij helpen je daarbij! Met onze gratis kentekencheck weet jij binnen een handomdraai alles over je auto. Het brandstofverbruik, de cilinderinhoud, het vermogen of de nieuwprijs weten? Geen enkel probleem! Check jouw kenteken in de kentekencheck en bekijk alle info!


Algemeen


Merk en type

Kleur

Brandstoftype

Brandstofverbruik


Technisch


Deuren en zitplaatsen

Milieuclassificatie

Bouwjaar

Vermogen


Waarde


Nieuwwaarde

Bruto BPM

Verzekering

APK vervaldatum