Kentekencheck Blog Contact

Kenteken zoeken


Milieuclassificatie

De milieuclassificatie komt voort uit de Europese emissiestandaard die door de Europese Unie is opgesteld. Deze norm wordt bepaald zodat voertuigen steeds zuiniger worden en minder schadelijke stoffen in het milieu uitstoten. Inmiddels zijn er 6 classificaties, Euro 1 tot en met Euro 6. De laatste emissiestandaard die is doorgevoerd odoor de Europese Unie is Euro 6 in 2013. Alle auto's die tegenwoordig geproduceerd worden moeten aan deze norm voldoen.


Emissiestandaard

In de gratis kentekencheck kun je contoleren aan welke milieuclassificatie of emissiestandaard jouw auto, of de auto die je op het oog hebt, voldoet. Hoe nieuwer de auto, hoe hoger de milieuclassificatie. Deze controle wordt door het RDW gedaan en daarom is de data die getoond wordt altijd betrouwbaar. Heb je twijfels over jouw milieuclassificatie? Vul je kenteken in en ontvang alle informatie over deze auto, waaronder de milieuclassificatie.Online gratis kentekencheck

Wil jij alles te weten komen over jouw auto? Wij helpen je daarbij! Met onze gratis kentekencheck weet jij binnen een handomdraai alles over je auto. Het brandstofverbruik, de cilinderinhoud, het vermogen of de nieuwprijs weten? Geen enkel probleem! Check jouw kenteken in de kentekencheck en bekijk alle info!


Algemeen


Merk en type

Kleur

Brandstoftype

Brandstofverbruik


Technisch


Deuren en zitplaatsen

Milieuclassificatie

Bouwjaar

Vermogen


Waarde


Nieuwwaarde

Bruto BPM

Verzekering

APK vervaldatum