Kentekencheck Blog Contact

Kenteken zoeken


Bruto BPM

Iemand die een auto koopt, moet van de overheid belasting betalen over deze auto. Dat wordt ook wel BPM genoemd, oftewel de Belasting voor Personenauto's en Motorrijwielen. Het was voor heen een vastgesteld percentage over de aanschafwaarde van de auto, maar vandaag de dag wordt gekeken naar hoe milieuvriendelijk de auto is. De BPM wordt bepaald op basis van de CO2 uitstoot van de betreffende auto.


BPM berekenen

Het RDW heeft voor alle auto's in Nederland bepaald wat de uitstoot van die auto is, en vermeld dat altijd in de keuringsgegevens. Hierdoor weet je al bij de aankoop van een auto, hoe hoog de BPM zal zijn. Wanneer het RDW voor jouw auto geen specifieke bepaling gedaan heeft wordt een standaard tarief gebruikt. Deze standaard is voor benzinemotoren 507 gram per kilometer en bij een sielsauto is dat 356 gram per kilometer. Vaak hebben auto's die op diesel rijden een hogere BPM, omdat een dieselauto over het algemeen vervuilender voor het milieu is dan een benzine auto. Op basis van deze gegevens wordt onder andere ook de milieuclassificatie van een auto bepaald.


BPM controleren

De aangfite voor de BPM hoef je als aankoper niet zelf te doen. De importeur regelt deze aangifte. Pas als dit voldaan is, kan het kentekenbewijs door het RDW worden uitgegeven. Twijfel je aan de hoogte van de BPM, of wil je dit voor de zekerheid nog eens checken, doen dan de gratis kentekencheck. In deze check vindt je alle informatie over de auto waar jij naar op zoek bent, waaronder de hoogte van de BPM.Online gratis kentekencheck

Wil jij alles te weten komen over jouw auto? Wij helpen je daarbij! Met onze gratis kentekencheck weet jij binnen een handomdraai alles over je auto. Het brandstofverbruik, de cilinderinhoud, het vermogen of de nieuwprijs weten? Geen enkel probleem! Check jouw kenteken in de kentekencheck en bekijk alle info!


Algemeen


Merk en type

Kleur

Brandstoftype

Brandstofverbruik


Technisch


Deuren en zitplaatsen

Milieuclassificatie

Bouwjaar

Vermogen


Waarde


Nieuwwaarde

Bruto BPM

Verzekering

APK vervaldatum