Kentekencheck Blog Contact

Kenteken zoeken
Brandstofverbruik

Brandstof voor je auto is al duur genoeg. Bij de aankoop van een nieuwe auto kan het brandstofverbruik van die auto een factor zijn die mede bepaalt of je tot aankoop over gaat of niet. Brandstofverbruik wordt uitgedrukt in het aantal liters brandstof dat een auto nodig heeft om 100 kilomoter te rijden. Heeft een auto 5 liter nodig voor 100 kilometer, dan wordt dat ook wel 1 op 20 genoemd. Of te wel, per liter brandstof kan 20 kilometer gereden worden. Met de relatief hoge brandstofprijs in Nederland kan een zuinige auto dus een enorme besparing voor je portemonee betekenen.


Wisselend verbruik

Er zit een verschil tussen brandstofverbruik binnen de bebouwde kom en buiten de bebouwde kom. Binnen de bebouwde kom moet namelijk veel geremd en geaccelereerd en relatief veel geschakeld worden. Deze manier van rijden is niet de meest zuinige manier voor het brandstofverbruik. Wanneer er veel kilometers op de snelweg gereden worden wordt er langere tijd op een contstante snelheid gereden, wat goed is voor het brandstofgebruik. Weinig remmen en weinig schakelen en daardoor een zuinige manier van rijden. Ook kan het type auto hier van op invloed zijn. Een auto met een ouder bouwjaar verbruikt vaak wat meer brandstof dan een nieuwe auto.


Verbruik checken

Wil je weten welke type brandstof jouw auto, of de auto die je op het oog hebt nodig heeft, en wat het verbruik in het algemeen, binnen de bebouwde kom en buiten de bebouwde kom is? Doe dan de gratis kentekencheck en bekijk de brandstofgegevens van jouw auto.Online gratis kentekencheck

Wil jij alles te weten komen over jouw auto? Wij helpen je daarbij! Met onze gratis kentekencheck weet jij binnen een handomdraai alles over je auto. Het brandstofverbruik, de cilinderinhoud, het vermogen of de nieuwprijs weten? Geen enkel probleem! Check jouw kenteken in de kentekencheck en bekijk alle info!


Algemeen


Merk en type

Kleur

Brandstoftype

Brandstofverbruik


Technisch


Deuren en zitplaatsen

Milieuclassificatie

Bouwjaar

Vermogen


Waarde


Nieuwwaarde

Bruto BPM

Verzekering

APK vervaldatum