Kentekencheck Blog Contact

Kenteken zoeken


Bouwjaar van een auto

Bij de aanschaf van een auto is, naast het merk en het type natuurlijk, vaak het bouwjaar een van de eerste dingen waar men naar kijkt. Het bouwjaar geeft aan in welk jaar de auto is opgeleverd en daarmee is dus te berekenen hoe oud de auto is. Het bouwjaar is een belangrijke factor in het bepalen van de waarde van de auto. Een auto van 10 jaar oud is vaak minder waard dan een auto van slechts 5 jaar oud. Men gaat er al snel van uit dat een nieuwe auto vaak in betere conditie is. Een oudere auto heeft waarschijnlijk meer kilometers gemaakt en daarom meer geleden.


Waarde bepalen

De leeftijd van een auto heeft natuurlijk geen directe relatie tot het aantal gereden kilometers, maar een auto met hogere leeftijd heeft wel meer invloeden van bijvoorbeeld het weer moeten doorstaan. Zo hebben de rubbers langer geleden en dus is de kans op uitdroging hoger. Ook het interieur van de auto heeft in de loop der jaren natuurlijk geleden of kan het vermogen verminderd zijn.. Daarnaast worden auto's over het algemeen steeds moderner. Aan het bouwjaar is dus te zien hoe nieuw de auto is. Een nieuwere auto is vaak moderner en heeft daardoor vaak een hogere waarde bij een autohandelaar.


Data van RDW

Een autoverkoper kan er baat bij hebben door aan te geven dat de auto jonger is dan het in werkelijkheid is, om daarmee een hogere prijs te kunnen vragen. Het bouwjaar van iedere auto in Nederland is geregistreerd bij het RDW. Op Gratiskentekenchecken.nl kun je deze informatie gratis ophalen in de gratis kentekencheck. De informatie van RDW wordt landelijk gecontroleerd en is daarom altijd juist. Dus voordat je een tweedehands auto koopt, en je twijfels hebt over het bouwjaar, doe altijd even een gratis kentekencheck!Online gratis kentekencheck

Wil jij alles te weten komen over jouw auto? Wij helpen je daarbij! Met onze gratis kentekencheck weet jij binnen een handomdraai alles over je auto. Het brandstofverbruik, de cilinderinhoud, het vermogen of de nieuwprijs weten? Geen enkel probleem! Check jouw kenteken in de kentekencheck en bekijk alle info!


Algemeen


Merk en type

Kleur

Brandstoftype

Brandstofverbruik


Technisch


Deuren en zitplaatsen

Milieuclassificatie

Bouwjaar

Vermogen


Waarde


Nieuwwaarde

Bruto BPM

Verzekering

APK vervaldatum