Kentekencheck Blog Contact

Kenteken zoeken

Rijd jij binnenkort ook via private lease?

Woensdag 27 mei 2020

Autorijden via private lease is de afgelopen jaren enorm populair. Steeds meer mensen kiezen voor het rijden via deze constructie. In het eerste kwartaal van 2019 reden er al ruim 150.000 Nederlandse automobilisten in een private lease auto, en de verwachting is dat dit de komende jaren nog veel verder zal groeien. Bij private lease betaal je een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij, waarna je de auto (vaak een gloednieuwe auto) kunt gaan gebruiken. Is private lease ook iets voor jou? Wij zetten de voordelen van het rijden via private lease voor je op een rij.Vast bedrag per maand

Misschien wel het grootste voordeel van private lease is dat je een vast bedrag per maand betaald voor de auto. Dit bedrag is inclusief de kosten voor het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting. Zo kom je achteraf niet voor onaangename financiële verrassingen te staan als je bijvoorbeeld schade hebt. Je weet ten alle tijden waar je aan toe bent qua kosten. Enkel de brandstof betaal je zelf. Als je met de leasemaatschappij een contract aangaat, kun je vooraf aangeven wat jouw wensen zijn. Op basis van jouw wensen ontvang je een voorstel, en weet je dus op de cent nauwkeurig wat het rijden in deze auto jou maandelijks gaat kosten.

Geen grote investering

Het kopen van een auto is vaak een flinke investering. Zeker als je een nieuwe auto wil kopen, dan ben je al snel een investering van meer dan twintigduizend euro kwijt. Niet iedereen kan en wil deze investering doen. Met private lease heb je deze kostenpost niet. Je rijdt dus wel in een nieuwe, veilige auto die helemaal voldoet aan jouw wensen, zonder dat er in één keer een grote investering uit je spaargeld gevraagd wordt. Het is wel aan te raden om altijd goed uit te rekenen wat je na de looptijd van het contract totaal betaald hebt aan leasekosten. Zo kun je een rekensom maken of het onderaan de streep voordeliger is om te leasen of te kopen.

Makkelijk te regelen

Een ander groot voordeel van rijden via private lease is dat het geen gedoe oplevert. Het is erg praktisch om te rijden via private lease. Je hebt geen kosten voor het onderhoud, de garage regelt eventueel onderhoud of schadeherstel rechtstreeks met de leasemaatschappij en ook de verzekering heb je geen omkijken naar. Het enige wat jij hoeft te doen, is te genieten van jouw fijne en mooie auto. Ook aan het einde van het contract hoef je je niet druk te maken om een koper te vinden voor je auto, want de leasemaatschappij neemt jouw auto gewoon weer in. Autorijden via private lease is dus een fluitje van een cent!