Kentekencheck Blog Contact

Kenteken zoeken

Uw oude auto naar de sloop

Woensdag 10 oktober 2018

Heeft u een auto welke moet worden afgevoerd naar de autosloperij? Auto's kunnen lang mee gaan. Sommige voertuigen halen een zeer hoge kilometerstand en of een hoge leeftijd. Maar op een gegeven moment is de auto ook echt op! Vaak is het niet de motor die het begeeft maar zijn het de APK eisen die hoge reparatiekosten met zich mee brengen. Een barst in de voorruit en een paar versleten banden en tal van andere kleinigheden kunnen toch een hoop geld gaan kosten. De meeste particulieren besluiten dan de auto af te laten voeren naar de autosloperij.

Niet alleen oudere auto's belanden op de sloop. Ook voertuigen met technisch gebreken en problemen worden gemonteerd in plaats van gerepareerd. Het autodemontage bedrijf verkoop de nog goede onderdelen. Auto's met lastige problemen zoals een kapotte automatische versnellingsbak of een versleten nokkenas worden direct aan de autosloperij verkocht. De meeste particulieren gaan op zoek naar een andere auto een slaan de kostbare revisie kosten over. Het autodemontage bedrijf kan de nog goede auto onderdelen verkopen. Hoe jonge het bouwjaar van de auto hoe groter de kans dat deze onderdelen snel kunnen worden verkocht. De autosloperij is hierdoor altijd op zoek naar voertuigen waarvan nog maar weinig tweedehands onderdelen verkrijgbaar zijn. Schadeauto's of kapotte auto worden vaak nog voor hoge prijzen ingekocht.

Auto recycling

Nederland tel bijna 7 miljoen auto's sommige gezinnen hebben er wel twee. De gemiddelde leeftijd dat een auto aan het einde komt van zijn technisch levens duur is 17 jaar oud. De dagwaarde van deze oudere auto is bijna nul. Vaak zijn de jaarlijkse kosten voor een dieselvoertuig hoger als de dagwaarde van de auto. Wanneer er dan voor duizenden euro's reparatiewerkzaamheden moeten worden verricht beland de auto vaak op de sloop.

De autosloperij is een heuse demontagebedrijf. Niet alleen oude auto's worden ingekocht voor het oude ijzer. Nee op uw sloopauto zitten veel meer materialen welke kunnen worden hergebruikt. Kunststof maar ook rubber of glas en verschillende Non ferro metalen worden uit de sloopauto verwijderd. U moet hierbij denken aan de startmotor, dynamo, katalysator en aluminium velgen soms is het motorblok ook van aluminium Hiermee behalen de autosloperijen in Nederland een recyclingpercentage boven de 92%. De ouderwetse autosloop is hiermee heel duurzaam geworden.

Heeft u een sloopauto?

Als u een oude auto heeft waar u geen kosten meer aan wilt maken is de autosloperij vaak bereid u nog een vergoeding te betalen voor de auto. Veel autosloperijen halen de auto ook nog een gratis op. Uw sloopauto verkopen is hiermee heel eenvoudig! De prijzen die voor een oude auto worden betaald verschillen nogal per bedrijf. Sommige demontage bedrijven willen uitsluiten een automerk inkopen en betalen hierdoor meer voor bepaalde merken en modellen. Niet alleen het merk is van belang ook de brandstof en het bouwjaar spelen een rol bij de waarde van uw sloopauto. U zult vast begrijpen dat de inkoopprijzen voor een schadeauto van 2010 hoger zijn als voor een Opel Corsa van 1998 dat neemt niet weg dat u ook voor uw oude opel een vergoeding kunt verkrijgen als u deze afgevoerd naar de sloop