Kentekencheck Blog Contact

Kenteken zoeken

Tips voor het verkopen van je auto

Dinsdag 12 januari 2021

Een auto verkopen is niet altijd zo makkelijk als het lijkt. Om het verkoopproces voor jezelf en voor de koper zo makkelijk mogelijk te maken, is het van belang om op een aantal zaken te letten. In hoofdzaak draait het om eerlijkheid en betrouwbaarheid. Er is altijd wel iemand op zoek naar de auto die jij verkoopt. Hieronder een tweetal aan tips met betrekking tot de verkoop van je auto.

Maak goede en eerlijke fotos

De eerste indruk is bepalend. Er staan waarschijnlijk heel veel auto's te koop van precies hetzelfde type. Door je auto te etaleren met mooie foto's, zorg je ervoor dat potentiële kopers eerder op jouw advertentie zullen drukken dan op die van een ander. Daarnaast zullen potentiële kopers geïnteresseerd zijn in alle hoekjes van de auto. Een auto blijft immers een grote aankoop. Kopers vinden het fijn om thuis rustig naar de foto's te kijken alvorens zij gaan bezichtigen. Voor een vlotte verkoop van je auto dienen de foto's tevens eerlijk te zijn. Maak de foto's daarom met droog weer en verberg beschadigingen niet. Doe je dit wel, dan zal de koper alsnog afknappen bij de bezichtiging. Dit is voor beide partijen frustrerend.

Controleer de staat en geef zekerheden

Als je een auto koopt wil je zekerheid. Als verkoper doe je er dan ook goed aan om te garanderen dat de auto naar behoren functioneert. Een zekerheid die je kan bieden is een frisse APK. Wanneer de auto net door de APK heen is geeft dit immers een beeld van de (technische) staat van de auto. Een auto die een week voor de APK te koop wordt gezet is niet erg aantrekkelijk. Controleer alvorens het verkopen van je auto daarnaast ook zelf of de auto naar behoren werkt, controleer bijvoorbeeld de airco. Niet alles valt immers onder de APK. Is de auto dealer-onderhouden? Vermeld dit in de advertentie. Wees zo transparant mogelijk, maar durf te etaleren.