Kentekencheck Blog Contact

Kenteken zoeken

Tips voor een autovakantie

Dinsdag 15 januari 2019

Ga je binnenkort op vakantie met de auto, bijvoorbeeld naar Andalusië? Dan is het van belang om goed voorbereid op pad te gaan. Met onderstaande tips kun je met een gerust hart op vakantie gaan en kun je genieten van de reis, in plaats van je zorgen te hoeven maken over de praktische zaken. Dus zorg voor een goede auto om mee op vakantie te gaan, op boek een bijvoorbeeld een Fly drive naar Spanje. Een Fly drive is een vakantie waarbij de vlucht en de huurauto al geregeld is, zodat jij zelf lekker kunt rondtrekken door de regio die jij gaat bezoeken.

Auto aanschaffen

Allereerst is het uiteraard van belang dat je een geschikte auto hebt. Heb je nog geen auto, of wil je speciaal voor deze vakantie een auto van betere kwaliteit aanschaffen? Dan is het goed om te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Je kunt langsgaan bij je plaatselijke autodealer, op internet rondneuzen of een auto importeren. Hierbij is het handig om vooraf de BPM te berekenen. Dit kun je doen met een BPM Calculator.

Auto laten checken

Als je eenmaal beschikt over een fatsoenlijke auto, is het handig om deze te laten checken voordat je vertrekt. Dit kun je bij een garage laten doen. Garages bieden vaak een zomercheck aan, waarbij de auto wordt gecontroleerd op een aantal essentiële punten.

Vloeistoffen checken

Niets is zo vervelend als onderweg stilstaan omdat je geen benzine meer hebt. Check voordat je op reis gaat dus of er nog genoeg benzine in de tank zit. Zorg ook voor voldoende koelvloeistof en motorolie, zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan. Verder is het handig om reserve-olie en koelvloeistof mee te nemen.

Verplichte items

Liggen alle verplichte items in de auto? Denk aan hesjes, een gevarendriehoek en een verbandtrommel. Je weet maar nooit of je onderweg aangehouden wordt, dus je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen om een eventuele boete te voorkomen. Wat je nodig hebt verschilt echter wel per land, dus laat je van tevoren goed informeren hierover. Je kunt dit op Google opzoeken, maar garages kunnen je hier ook vaak e.e.a. over vertellen.