Kentekencheck Blog Contact

Kenteken zoeken

Met deze tips beleef je een onbezorgde autovakantie

Maandag 31 juli 2023

Waarom met het vliegtuig op vakantie gaan, als je ook met de auto kunt gaan? Het grote voordeel van met de auto op vakantie gaan is dat je de reis helemaal zelf kunt uitstippelen. Je kunt zelf de bestemming en de route er naar toe bepalen, je kiest zelf het moment dat je vertrekt en bovendien deel je de reis in zoals je zelf voor ogen hebt. In één keer doorrijden naar de plaats van bestemming of een tussenstop inplannen? De keuze is helemaal aan jezelf. Om het maximale uit je autovakantie te halen, is een goede voorbereiding van groot belang. Denk hierbij aan een auto die technisch helemaal gecheckt is voordat je vertrekt, het inpakken van de auto en het bepalen van de route die je gaat afleggen. Hoe beter de voorbereiding, hoe meer kun jij kunt genieten van je autovakantie. Wij geven je drie tips voor een onbezorgde autovakantie.

Laat je auto controleren

Om goed en veilig op de plaats van bestemming aan te komen, is het essentieel om met een goede en gecontroleerde auto op reis te gaan. Niets zo vervelend als tijdens je reis tegen onaangename verrassingen aan te lopen doordat er problemen zijn met de auto. We raden je dan ook aan om de belangrijkste zaken van je auto te laten controleren door een garage. Zij controleren bijvoorbeeld op de remmen, de bandenspanning, oliepeil, de accu en de verlichting. Allemaal onderdelen van een auto die goed moeten werken als je een lange reis gaat maken. Indien nodig kunnen zij nog onderhoud aan de auto uitvoeren, zodat eventuele problemen verholpen zijn voordat jouw trip naar je vakantiebestemming begint. Desalniettemin is het verstandig om goed je autoverzekering te controleren, om te zien of er ook dekking in het buitenland inbegrepen is. Hoe goed je de auto ook laat controleren, ook in het buitenland kan er altijd iets gebeuren natuurlijk.

Pak de auto zo efficient mogelijk in

Als je op vakantie gaat, is het een valkuil dat je veel, soms zelfs té veel, spullen meeneemt. Zorg daarom voor een goede lijst met spullen die je allemaal wil meenemen, en zorg dat je de spullen die niet noodzakelijk zijn thuis laat. Zeker wanneer je met meerdere mensen in de auto gaat reizen, is de ruimte in de auto beperkt. Keuzes maken om bepaalde dingen niet mee te nemen kan dus erg belangrijk zijn. Omdat een auto snel vol kan zitten, kun je overwegen om te zorgen voor extra bagageruimte. Dit kan bijvoorbeeld door een aanhanger aan je auto te koppelen, maar een meer simpele manier is het plaatsen van een dakkoffer op je auto. Als je op autovakantie gaat, is een dakkoffer een prima investering. Het biedt ruimte voor veel bagage, en biedt daarnaast ook gemakkelijk de ruimte voor grote spullen die niet makkelijk in de auto te plaatsen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een grote tent, strandstoelen of andere grote spullen. Kijk dus goed naar welk type dakkoffer het beste bij jouw wensen past. Een goed voorbeeld is een Hapro dakkoffer, omdat dit stevige, hoogwaardige dakkoffers zijn, en bovendien te koop zijn in verschillende kleuren en formaten.

Plan je route

Denk goed na over de route die je gaat rijden naar je vakantiebestemming. Zo kun je verschillende keuzes maken over welke wegen je kiest om over te rijden, op welke plek je wil tanken of je auto wil opladen, en of je mogelijk ergens wil overnachten. Bij langere ritten met kinderen in de auto kiezen steeds meer mensen er namelijk voor om ‘s nachts een overnachting te doen, om in de ochtend weer door te rijden. Als je dat wil, heb je natuurlijk wel een plek nodig waar je met de auto kunt overnachten. Omdat je dergelijke keuzes niet last minute wil maken als je al onderweg bent, raden wij je aan om een goed routeplan te maken. Zo weet je waar je aan toe bent, kom je niet voor verrassingen te staan, en zul je merken dat je veel relaxter op je bestemming aankomt.

Een goede voorbereiding is dus het halve werk, en zorgt ervoor dat je nog meer kunt genieten van je trip. Wij wensen je een hele goede reis en vooral een erg prettige vakantie toe!