Kentekencheck Blog Contact

Kenteken zoeken

Tips bij het verzekeren van je nieuwe auto

Woensdag 28 december 2022

Als je een nieuwe auto aanschaft, moet je daarbij ook een nieuwe autoverzekering afsluiten. Je kunt kiezen voor verschillende verzekeringen bij verschillende verzekeraars, maar wat is nu de verzekering die het beste bij jouw wensen aansluit? Wij zetten een aantal tips op een rij die je helpen bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering.

Kies de juiste dekking

Een van de keuzes die je maakt bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering is de soort dekking op jouw verzekering. Je kunt onder andere kiezen voor WA dekking, die minimaal verplicht is. Bij WA dekking ben je enkel verzekerd tegen schade aan voertuigen van anderen. Een andere optie is WA met beperkt casco dekking. Hierbij wordt schade vergoed die ontstaan is door overmacht. Bij de meest complete dekking, allrisk dekking, wordt alle schade aan je voertuig vergoed. Het is echter aan te raden om nieuwe voertuigen (met een leeftijd tot 4 jaar) allrisk te verzekeren. Oudere voertuigen hebben een lagere dagwaarde worden dan ook vaak met WA of WA beperkt casco dekking afgesloten. Wil je weten hoe oud het voertuig dat je gaat kopen is? Doe dan online gemakkelijk een kentekencheck.


Buitenland dekking

Bij bepaalde verzekeraars is het ook mogelijk om buitenland dekking te activeren op je autoverzekeraars. Reis je vaak met de auto naar het buitenland, dan is het te overwegen om deze extra dekking te nemen. Bekijk goed wat de voorwaarden zijn bij de betreffende verzekeraar, zoals een eigen risico, vervangend vervoer of pech service. Deze zaken zijn buiten Nederland niet altijd even goed verzekerd als in Nederland.

Let op dat je niet oververzekerd bent

Je kunt je ook te goed verzekeren, wat inhoudt dat je voor bepaalde kosten dubbel verzekerd bent. Een voorbeeld daarvan is pechhulp dekking. Het kan zijn dat je bij je autoverzekering dekking voor pechhulp kunt afsluiten. Echter, het is ook mogelijk dat je dit via een partij als ANWB ook al hebt afgesloten. In sommige gevallen biedt de autodealer waar je de auto gekocht dit ook aan. In dat geval betaal je meerdere keren de premie voor dezelfde dekking. Wees hier scherp op, zodat je niet onnodig veel betaalt.

Blijf jaarlijks vergelijken

Het is aan te raden om jaarlijks een vergelijking te maken, om te zien of jouw autoverzekering nog steeds voldoet aan jouw wensen. De premie van een autoverzekering is afhankelijk van verschillende factoren, waardoor het mogelijk is dat je na een jaar bij een andere verzekeraar voordeliger uit bent. Jaarlijks je autoverzekering vergelijken is een kleine moeite maar kan je dus veel geld besparen.