Kentekencheck Blog Contact

Kenteken zoeken

Productie Tesla Model 3 stijgt

Dinsdag 3 juli 2018

Er hing de laatste tijd veel ruis rond Tesla. Topman Elon Musk lijkt eindelijk zijn belofte na te kunnen komen; in juni zijn er volgens Musk ruim 5.000 exemplaren van de Model 3 opgeleverd. Goed nieuws dus voor Tesla fans en mensen die met smart zitten te wachten op een nieuwe variant.


Deze informatie werd onlangs publiekelijk bekend nadat een interne mail in handen was gekomen van persbureau Reuters. In deze mail viel te lezen dat Musk aangaf dat de productie van de Tesla Model 3 volgende maand nog verder wordt opgeschroefd. De productie zou dan zelfs moeten gaan naar 6.000 exemplaren. Per week wel te verstaan. Musk gaf daarin verder aan dat hij verwacht nu een echt automerk te worden. Daarmee doelt hij op de productie die bij andere fabrikanten op een veel hoger niveau zit. Naast de productie van de Model 3 gaat ook de productie van de Model S en de Model X op volle toeren. Gezamenlijk waren deze modellen ook goed voor een totale productie van ruim 12.000 voertuigen.

Eerder dit jaar ontstonden er vragen rond de productiecapaciteit van Tesla. De gemiste doelstellingen en de aanhoudende verliescijfers zouden hier de grootste oorzaak van zijn. Ondanks deze misstappen heeft Tesla naar het nu blijkt de weg naar boven weer gevonden. Elon Musk heeft de vragen rond zijn bedrijf lange tijd niet weg kunnen nemen, maar nu lijkt het er toch op dat hij het weer op de rit krijgt.

De vraag naar Tesla Model 3 stijgt al langere tijd. Het imago van Tesla heeft door deze aanhoudende kritiek wel een deukje opgelopen, maar Musk is er van overtuigd dat hij de het vetrouwen weer kan terugwinnen. Zolang de productie van de verschillende modellen op niveau blijft, lijkt Musk zijn bedrijf weer de juiste richting in te kunnen sturen.