Kentekencheck Blog Contact

Kenteken zoeken

Private lease enorm populair in Nederland

Maandag 8 augustus 2022

Het aantal mensen dat in een private leaseauto rijdt in Nederland wordt alsmaar groter. Deze populaire vorm van autorijden is om meerdere redenen voor velen erg interessant. Begin 2022 reden er al ruim 230.000 private leaseauto's in Nederland, en de verwachting is dat dit aantal de komende jaren nog verder zal blijven groeien. Benieuwd naar de grootste voordelen van private lease? In dit artikel lees je er alles over.

Elke maand een vast bedrag

Een nieuwe auto kopen is niet voor iedereen weggelegd. Afhankelijk van de leeftijd van de auto, het merk en het type, de staat van de auto en andere factoren kan de prijs zomaar oplopen tot vele duizenden euro's. Dat is of een flinke hap uit je spaargeld of soms moet iemand andere dingen laten om dit te kunnen bekostigen. Bij private lease doe je vooraf geen grote investering, maar betaal je elke maand een vast bedrag. Voor de periode dat je contract loopt weet je dus exact wat de kosten per maand zullen zijn. Contracten variƫren vaak van 12 maanden tot meerdere jaren, zodat jij kunt kiezen voor een contractduur waar je een goed gevoel bij hebt en bij jouw wensen past.


Inclusief andere kosten

De premie die je per maand voor je private leaseauto betaalt, is inclusief bijkomende kosten, zoals het onderhoud van de auto. Gebeurt er iets met de auto of heeft de auto onderhoud nodig? Dan kom je niet voor een hoge kostenpost te staan. Auto onderhoud kan namelijk flinke kosten met zich meebrengen, afhankelijk van het type onderhoud dat er uitgevoerd moet worden. In veel gevallen is de wegenbelasting ook inbegrepen in de maandpremie, waardoor je het hele jaar door exact weet wat je kosten gaan zijn. Mogelijk wordt wel een eigen risico berekend wanneer er kosten gemaakt worden om schade te laten repareren. Het is dan ook aan te raden om de voorwaarden van het contract goed door te lezen.

Altijd een veilige auto

Natuurlijk is het prettig om een mooie, nieuwe auto te rijden zonder dat je hiervoor een grote investering doet, het geeft daarnaast ook een veilig gevoel. Je rijdt namelijk altijd in een veilige, betrouwbare auto waarmee je dus met een goed gevoel de weg op kan. Als je kiest voor een nieuwe auto geeft dat een veilig gevoel, maar ook de occasions die je kunt leasen worden altijd uitvoerig gekeurd voordat je er in gaan rijden. Veiligheid boven alles. Het leasen van een occasion heeft overigens als groot voordeel dat de kosten lager liggen dan bij het leasen van een totaal nieuwe auto.