Kentekencheck Blog Contact

Kenteken zoeken

Minder files? Maak gebruik van de fiets van de zaak regeling

Donderdag 30 april 2020

Steeds vaker staan werknemers in de file of is het moeilijk om in het centrum van een stad te komen. Het kost de werknemer vaak tijd en vaak komt er nog frustratie bij kijken ook wanneer het niet opschiet.

Fietsen gezond

Wanneer de afstand het toelaat zou de fiets een goede optie kunnen zijn. Naast het feit dat fietsen gezond is en werknemers die veel fietsen vaak beter in balans zijn is het in grote steden vaak ook nog een sneller vervoersmiddel ook. Het enige wat een werknemer tegen kan staan is de vraagprijs van een fiets. Zeker wanneer de afstanden wat groter zijn en het eigenlijk alleen comfortabel is voor een e-bike of voor een meer getrainde wielrenner die op de racefiets naar kantoor gaat.

Goed nieuws

Goed nieuws voor beide groepen! Beide fietsen kunnen gunstig worden aangeschaft met de fiets van de zaak regeling. Sinds 1 januari 2020 is de regelgeving aangepast en dit kan erg gunstig zijn.

Fiets van de zaak

Wanneer een werknemer via de fiets van de zaak regeling een fiets aanschaft betaalt deze een maandelijkse bijtelling van 7% over het totaalbedrag van de fiets inclusief BTW. Fietsen die onder deze regeling vallen zijn normale stadsfietsen, e-bikes, speed pedelecs en racefietsen. Het kan voor een werknemer dus gunstig zijn om tegen lagere maandlasten een goede fiets tot zijn/haar beschikking te hebben.

Het is wel zo dat de werkgever de eigenaar van de fiets blijft tenzij er in onderling overleg een andere regeling wordt getroffen, bijvoorbeeld wanneer een werknemer van baan verwisseld.

Wil je meer weten wat er komt kijken bij een fiets van de zaakregeling uit oogpunt van werkgever of werknemer? Bekijk dan het speciale onderdeel op Rendement.nl waar je alle artikelen met betrekking tot de wetgeving kan vinden of handige tools kunt gebruiken voor het berekenen van de maandelijkse bijtelling.