Kentekencheck Blog Contact

Kenteken zoeken

Fraaie Breyton velgen voor wie echt van stijl houdt

Zaterdag 31 augustus

Breyton is een velgenmerk ontworpen voor mensen die niet zomaar een velg kiezen maar gaan voor stijl en fraai design. Uiteraard mag de kwaliteit daar niet voor onder doen. Breyton begrijpt dat als geen ander. Een Breyton velg is meer dan een rond wiel dat functioneel moet zijn om een auto te laten rijden. Een velg moet esthetisch in balans zijn en een design hebben dat aanspreekt. Dat is de drijvende kracht achter dit merk. De ontwerpers leggen al hun kennis maar ook hun oog voor wat mooi is in de ontwerpen die bij Breyton worden ontwikkeld.

Een velgenbouwer met een lange staat van dienst

Breyton velgen rollen al sinds 1986 van de band. Dat het bedrijf zich zo lang heeft weten te handhaven zegt veel over de kwaliteit van hun producten. Al die jaren ontwikkelt Breyton fraaie aluminium velgen die tot de lichtste ter wereld behoren. Niet alleen het design is van belang, maar uiteraard ook het comfort tijdens het rijden. Edmund Breyton richtte het bedrijf op om zijn droom om mooie en functionele velgen te maken die wereldwijd gewaardeerd zouden worden. Breyton streeft ernaar om steeds met nieuwe ontwerpen te komen die zowel esthetisch als functioneel van zeer hoogstaand niveau zijn.

De ontwerpen van Breyton zijn gebaseerd op 3 kenmerken

Breyton baseert de ontwerpen van zijn velgen op 3 belangrijke pijlers. De eerste daarvan is dat de velgen licht van gewicht moeten zijn. Daardoor leveren ze het meest optimale rijcomfort zowel bij lage als bij hogere snelheden. Daarnaast bevordert het de veiligheid tijdens het rijden. De sterkte van de velg is de tweede pijler. Ook dit bevordert uiteraard de veiligheid tijdens het rijden in belangrijke mate. Daar komt bij dat er een optimale balans moet worden gevonden tussen stijfheid en weerstand van de Breyton velgen. Tot slot is er natuurlijk nog het fraaie ontwerp. Het oog wil ook wat en dat weet Breyton als geen ander. Daarom worden alle ontwerpen met zorg gemaakt en is daarbij van groot belang dat de velg een duidelijke verfraaiing van je auto moet zijn. Deze drie belangrijke kenmerken zorgen ervoor dat Breyton velgen wereldwijd grote waardering oogsten bij hun gebruikers.

De fraaie modellen van Breyton

Breyton heeft sinds zijn oprichting heel wat fraaie velgen afgeleverd. Wereldwijd worden de Breyton velgen verkocht, waaronder gelukkig ook in Nederland. De velgen zijn onder te verdelen in drie hoofdgroepen, namelijk de Forged Series, de Performance Series en de Designer Series.

Forged Series

De Forged Series van Breyton is vervaardigd van topkwaliteit aluminium. Deze superlichte velgen beloven de rijder een unieke en sportieve ervaring dankzij uitstekende karakteristieken die deze velg tot één van de toppers van Breyton maken. In deze serie kun je kiezen uit twee unieke ontwerpen.

Performance Series

De Performance Series kenmerkt zich door het op en top lichtgewicht design van deze velgen. Binnen de Performance Series kun je kiezen uit 4 verschillende modellen die stuk voor stuk garant staan voor optimaal rijcomfort. Maar dat is niet het enige: deze velgen zijn uiteraard ook gemaakt volgens een uitgekiend ontwerp en zijn daarom een aanwinst voor de verfraaiing en personalisatie van je auto. Deze wielen zijn ondanks het lichtgewicht materiaal zeer sterk en daardoor extra betrouwbaar.

Designer Series

De Design Series velgen van Breyton zijn de toppers van de selectie. Deze velgen zijn bedoeld voor eigenaren die alleen het allerbeste willen. Fraai ontworpen velgen die zowel in de stad als daarbuiten veel bewonderende blikken zullen opleveren. Je kunt kiezen uit maar liefst 9 verschillende unieke ontwerpen, stuk voor stuk gemaakt van lichtgewicht staal eon ontworpen voor optimaal rijcomfort.

Breyton is de velg voor de sportieve rijder

Ben je een sportieve rijder en wil je dat laten zien? Dan bepaalt niet alleen de keuze voor het merk en type van je auto jouw voorkeur, maar ook die van de keuze voor de velgen. Breyton velgen passen uitstekend bij jouw sportieve kijk op het leven en bij jouw voorkeur voor een stijlvolle uitstraling van de auto die je rijdt. Laat je inspireren door de drive van Edmund Breyton en maak een keuze uit het fraaie assortiment velgen dat zijn bedrijf in de loop der jaren op de markt heeft gebracht.