Kentekencheck Blog Contact

Kenteken zoeken

Wat is de beste autoverzekering

Woensdag 10 juli

Op het ogenblik dat u een autoverzekering wenst af te sluiten zult u zich natuurlijk de vraag willen stellen welk type verzekering voor u nu precies het interessantst is. De ene autoverzekering is dan ook de andere niet. Er wordt op dit vlak een onderscheid gemaakt tussen de WA-verzekering, de beperkt casco verzekering en de volledige casco verzekering. De dekkingen die worden aangeboden tussen deze verschillende verzekeringen kunnen aanzienlijk verschillen. In welke mate ze ten opzichte van elkaar verschillen en welke autoverzekering voor u nu precies de beste keuze is komt u te weten hier op deze pagina!

Wanneer kiezen voor de WA-autoverzekering?

In Nederland geldt dat elke eigenaar en bestuurder van een voertuig verplicht is om een WA-verzekering af te sluiten. Dit is dan ook de meest beperkte autoverzekering die u kunt afsluiten. De WA-verzekering dekt evenwel uitsluitend schade die door u werd veroorzaakt aan andere voertuigen. Met andere woorden, bij een ongeval met materiele schade zult u zelf de kosten aan uw eigen auto moeten dragen. De kosten van de andere betrokken partijen zullen door middel van de verzekering wettelijke aansprakelijkheid wel worden vergoed. In principe wordt er vooral voor een WA-verzekering gekozen voor oude voertuigen en / of voor auto's die nog slechts over een beperkte waarde beschikken.

De voordelen van de beperkt casco verzekering

Een tweede mogelijkheid waarover u beschikt is het afsluiten van een WA+ of beperkt casco verzekering. In dit geval kunt u rekenen op de dekkingen van de WA-verzekering aanvullend met enkele extra's. Zo is uw auto bij dit type van autoverzekering eveneens gedekt tegen diefstal. Rijdt u op een zeker ogenblik een dier aan? Dan wordt ook de schade die dit als gevolg heeft ingedekt. Ook ruitschade is verzekerd wanneer u een WA+ of een beperkt casco verzekering afsluit. Let wel, deze aanvullende dekkingen zorgen er uiteraard wel voor dat u rekening moet houden met een iets hogere verzekeringspremie. Uw potentiele autoverzekering vergelijken en de kostprijs afwegen bij verschillende verzekeraars kan echter wel alsnog een aantrekkelijke besparing opleveren op de te betalen verzekeringspremie.

Wanneer kiezen voor de WA-autoverzekering?

De all risk of volledig casco verzekering is de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt afsluiten. U kunt bij dit type van autoverzekering dan weliswaar rekenen op de meest uitgebreide dekkingen, ook de kostprijs is er eentje waar u rekening mee zult willen houden. Indien u er voor kiest om dit type van autoverzekering af te sluiten bent u in ieder geval verzekerd van de volgende dekkingen:

Schade die wordt veroorzaakt aan dere (de WA-dekking)
Schade door diefstal
Schade door aanrijding met een dier
Ruit- en glasschade
Schade aan de eigen auto

Bij de autoverzekering ANWB vergelijken wordt ook duidelijk dat u bij een allrisk autoverzekering van deze verzekeraar eveneens kunt rekenen op de aanwezigheid van een aanschafwaardegarantie. Of het afsluiten van een volledig casco verzekering nu wel of niet interessant is, is vooral afhankelijk van de waarde van het voertuig. In principe wordt het ook bij het afsluiten van een financiering voor de aankoop van uw auto steeds aangeraden om te kiezen voor een volledig casco verzekering. Voor advies over het juiste type autoverzekering kunt u online vanzelfsprekend terecht bij Diks Verzekeringen.