Kentekencheck Blog Contact

Kenteken zoeken

Autovakantie naar Andalusië

Woensdag 13 juni 2018

Vakantie vieren is altijd leuk, maar een lange reis met kinderen is minder ideaal. Toch kan de reis al een feest op zich zijn – of op zijn minst best uit te houden.

Er zijn zoveel mogelijkheden om het ook tijdens het rijden gezellig te houden, waar veel winkels zich dus ook slim op inspelen. Pakketjes met kleine cadeautjes en wat lekkers erin, dvd-spelers en videogames voor in de auto, vakantiespelletjesboeken, kletsboeken om in de auto samen in te vullen en tekenborden die goed op schoot liggen. Hoewel er zeker handige en leuke spulletjes te koop zijn, is het niet nodig om kapitalen uit te geven aan een gezellige autorit. De kinderfilmpjes van Kids-tube.nl zijn erg geschikt om video’s af te spelen van k3 of Woezel en Pip.

Als je eenmaal in Andalusië bent aangekomen kun je genieten van de heerlijke cultuur en natuur van Andalusië. La Casita biedt vakantiehuizen met zwembad aan voor gezinnen met kinderen waarbij je heerlijk tot je rust kunt komen. In de luxe vakantiehuizen is een wijnklimaatkast inbouw model aanwezig waar je heerlijke Andalusische wijntjes uit kan proeven. Naast de accommodaties zijn er vele leuke vakantiebestemmingen in Andalusië, zoals Ronda Spanje. Je kan met de auto naar Ronda rijden en daar de Plaza de Toros bezoeken. Een arena uit de achttiende eeuw en is te vinden in het westelijke deel van het historische centrum van Ronda.

Tijdens een autoreis naar Spanje is het zeer belangrijk om de volgende verkeersregels te hanteren.

Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille.

Handsfree bellen is toegestaan.

Op basis van deze regels kun je als bestuurder een boete krijgen als je tijdens het rijden bijvoorbeeld iets eet of drinkt, een sigaret rookt, make-up aanbrengt, iets uit het dashboardkastje pakt, blote voeten hebt, teenslippers draagt of zwemkleding aan hebt.

Het gebruik van een headset, hoofdtelefoon of oortjes voor bijvoorbeeld mobiel bellen of luisteren naar muziek, tijdens het rijden is verboden voor alle bestuurders, dus ook voor motorrijders, fietsers en bromfietsers. Gehoorbeschermers zijn ook niet toegestaan.