Kentekencheck Blog Contact

Kenteken zoeken





Auto tuning voor dummies

Woensdag 17 april

Soms zie je wel eens een auto voorbijrijden waarbij je denkt Wow. Maar wat creeert nu dat Wow-effect? Maak kennis met de wondere wereld van auto tuning. Een auto zoals die geleverd wordt bij aanschaf is waarschijnlijk nog niet helemaal naar wens. Qua performance en uiterlijk. Daar hoef je je niet bij neer te leggen. Er zijn letterlijk honderden zo niet duizenden dingen die je kunt doen om het uiterlijk van de auto aan te passen. In dit artikel zullen we een aantal quick wins beschrijven. Dat zijn voordelige, makkelijk uit te voeren tips die een grote impact hebben.

Laten we beginnen met verlaging. Om zowel het uiterlijk en de performance van de auto in kwestie te verbeteren kun je overwegen om de schokdempers en veren te laten vervangen. Met top kwaliteit schokdempers heb je een betere wegligging. En dankzij de verlaging zorg je voor een strakkere look van jouw bolide. Een gouden combinatie zijn Bilstein schokdempers met Eibach veren. Dit zijn Duitse merken auto onderdelen, van wereldklasse. Deze combi, is verkrijgbaar in Nederland bij Extreme-Carstyling. Het (laten) installeren van deze twee topmerken is een goed begin voor iedere cartuner in spe.

Een ander goed merk schokdempers om te overwegen is Koni. Dit is een Nederlands bedrijf. Een aanrader zijn de gele Koni schokdemper ofwel Sport genaamd. Deze kunnen de auto tot wel 40mm verlagen (bron: extreme-carstyling.nl). Met deze schokdempers heb je bovendien directere response op het stuur. Zo maak je van je auto een sportief monster.

Een andere quick win zijn de uitlaten. Met een uitlaat van een gerenommeerd merk zoals Simons verbeter je het geluid van de auto, krijg je een sportievere look en betere performance. Drie vliegen in 1 klap dus. De uitlaten zijn enorm duurzaam. Een Simons uitlaat kan dik twee decennia meegaan.

Ten slotte, side steps. Dit zijn een soort balkjes die je aan de zijkant van de auto plaatst onder de deuren. Dit heeft primair een esthetische drijfveer, side steps zorgen voor een exclusievere look van de auto in kwestie. Daarbij, kan het ook functionele redenen hebben. Met name bij grote SUV voertuigen kan het nogal eens lastig zijn om in te stappen. Side steps kunnen dan dienen als opstapje. Side steps helpen verder ook om de dorpels te beschermen. Side steps zijn relatief makkelijk aan te brengen op een auto, en helpen dus met bescherming, het uiterlijk en maken instappen makkelijker, zeker een no brainer dus om ook te installeren op jouw auto.

Het is natuurlijk ook heel mooi om je auto helemaal af te maken met een mooie kentekenhouder. Je kan ook kentekenhouders als relatiegeschenken bedrukken. Zo maak je je auto helemaal af.