Kentekencheck Blog Contact

Kenteken zoeken

Rijden op waterstof

Maandag 28 mei 2018

De eerste auto die op waterstof rijdt is inmiddels beschikbaar en ook voor jou te koop. De Hyundai Nexo is redelijk betaalbaar, voelt aan en ziet er uit als een echte SUV maar is dus een stuk schoner. In heel Nederland zijn er komend jaar zeven tankstations te vinden die waar je waterstof kunt tanken en daarmee lopen we voorop.Het leek lang een onbegonnen missie te worden, consumenten op waterstof te laten autorijden. Deze auto zou te duur zijn en veel minder populair dan de elektrische auto. Bovendien kon je op zeer weinig plekken je auto bijvullen met waterstof. Het kostenplaatje is de eerste stap in de goede richting. De eerste auto die volledig op waterstof rijdt is inmiddels voor een kleine 70.000 euro te koop, en Toyota heeft zelfs aangegeven dat ze verwachten dat die prijs de komende jaren alleen nog maar zal zakken.

Bovendien hebben een paar van de grootste producenten van waterstof over de hele wereld zich verenigd met als doel om de productie en het gebruik van de waterstofauto zo veel mogelijk te voorspoedigen. Vertschillende fabrikanten als Audi, BMW, Honda, Hyundai en Toyota zetten zich hier voor in.

Het grootste voordeel van een waterstofauto is dat het zeer duurzaam is, het bijvullen gaat heel snel en dat er geen afgedankte accu meer overblijft wanneer de auto verloren gaat. Toyota is nu de eerste die een dergelijke auto op de Nederlandse markt wil uitbrengen, en hoopt daarmee een nieuwe hype te starten. Niet alleen is het zeer duurzaam, het is ook nog eens goed voor de portemonee op langere termijn. De Toyota Nexo zou zo maar eens veel gezien kunnen worden op de Nederlandse wegen de komende jaren. Nederland is namelijk een van de landen waar Toyota deze groots op de markt wil gaan brengen. Naar verwachting zal deze auto met name voor leaserijders interessant gaan worden, omdat de aanschafwaarde nog wel boven het consumentengemiddelde zal liggen.