Kentekencheck Blog Contact

Kenteken zoeken


APK keuring

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Dit is de keuring die gedaan wordt door een onafhankelijke keurmeester om te zien of jouw auto voldoet aan de wettelijke eisen op het gebied van veiligheid en milieu. Voldoet een auto niet aan deze keuring, dan wordt deze niet goedgekeurd en mag er niet mee worden gereden op de openbare weg. Het is in Nederland verplicht om met een goedgekeurde auto de weg op te gaan. Wanneer je betrokken raakt bij een ongeluk en de auto blijkt niet goedgekeurd te zijn, loop je het risico dat je verzekeraar de schade niet vergoedt.


Wanneer APK keuren?

Een nieuwe auto die rijdt op benzine moet vier jaar na de eerste tenaamstelling gekeurd worden. Voor een auto die op diesel rijdt, is dit vastgesteld op drie jaar. Na de eerste keuring moet een auto elke twee jaar gekeurd worden totdat de auto een leeftijd van acht jaar bereik heeft. Na deze acht jaar moet een auto ieder jaar worden goedgekeurd door een erkende keurmeester. Na iedere keuring wordt een keuringsrapport opgesteld. Ga je over tot aankoop van een tweedehands auto, vraag dan altijd naar het keuringsrapport. Op dit rapport staat ook de APK vervaldatum. Dit is de datum waarop de auto uiterlijk opnieuw gekeurd moet worden. Vanaf twee maanden voor deze vervaldatum mag je de auto opnieuw laten keuren.


APK vervaldatum

Bij het opvragen van een keuringsrapport weet je dus precies wat er in het verleden is gebeurd met de auto qua onderhoud. Bij het aankopen van een auto is het verstandig om naar de APK vervaldatum te kijken. Ligt deze datum in de nabije toekomst, is het verstandig om te onderhandelen over de APK keuring. Een keuring brengt kosten met zich mee. Naast de vaste kosten voor de keuring zijn dit de kosten voor het vervangen en/of repareren van onderdelen die niet door de keuring kwamen. Middels de gratis kentekencheck kun je per kenteken exact zien wat de APK vervaldatum is. Deze datum is rechtstreeks afkomstig van het RDW. Twijfel je dus over de APK vervaldatum, doe dan altijd een kentekencheck.Online gratis kentekencheck

Wil jij alles te weten komen over jouw auto? Wij helpen je daarbij! Met onze gratis kentekencheck weet jij binnen een handomdraai alles over je auto. Het brandstofverbruik, de cilinderinhoud, het vermogen of de nieuwprijs weten? Geen enkel probleem! Check jouw kenteken in de kentekencheck en bekijk alle info!


Algemeen


Merk en type

Kleur

Brandstoftype

Brandstofverbruik


Technisch


Deuren en zitplaatsen

Milieuclassificatie

Bouwjaar

Vermogen


Waarde


Nieuwwaarde

Bruto BPM

Verzekering

APK vervaldatum